Wat is Spray-Tanning?

Wij geloven in dit slimme alternatief voor de zon. Omdat het, in tegenstelling tot zonnen, goed is voor je huid. Het geeft je in 10 minuten een prachtig bruine huid.

Spray-Tanning is het bruin spuiten van de huid, dit gebeurt met een volkomen onschuldige spray dat het DHA bestanddeel bevat. Dit is natuurlijk en organisch. De spray veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Met een goede nazorg zal de bruine kleur ongeveer 6 tot 8 dagen worden behouden, waarna hij dan langzaam vervaagt zonder vlekken of strepen.

Spray-Tanning word niet toegepast bij mensen met psoriasis of eczeem en zwangerschap. Mocht je twijfelen raadpleeg eerst een (huis)arts alvorens een afspraak te maken. Als je last hebt van vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray-tanning te nemen.

Wij geloven in deze veilige manier van bruining en als slim alternatief voor de zonnebank. Het geeft in 10 minuten een prachtige, natuurlijke bronzing die de huid tevens verzorgt, optimaal hydrateert en huid veroudering tegen gaat door de 100% natuurlijke ingrediënten die in alle vloeistoffen en verzorgingsproducten zitten.

Waarom spraytanning:

√ Direct een gebruinde huid
√ Je voelt je fantastisch en zo zie je er ook uit
√ Het is snel, spray tanning duurt 10 minuten
√ Natuurlijk resultaat
√ Goed voor je huid!

Wanneer?

  • Voorafgaand aan een fotoshoot
  • Voor een gala of glamour evenement
  • Voor als jullie gaan trouwen
  • Een origineel cadeau voor een verjaardag

Prijslijst:

SPRAYTANNING € 29,00 nu voor € 25,00
SPRAYTANNING HALF € 20,00 nu voor € 17,50
GEZICHT/HALS € 10,00 nu voor € 8,50

Heb jij onze strippenkaart al?

De 6e behandeling krijgt je volledig cadeau bij een volle strippenkaart!!
Een volle strippenkaart heb je al na 5 spray tanning behandelingen.

Voorbehandeling Spray Tan
Scrubben: De avond voor uw behandeling dient u de huid goed te scrubben om dode huidcellen te verwijderen. Waxen en scheren kan nog tot één dag voor de behandeling. Uw huid heeft na het scheren circa tien uur de tijd nodig om te herstellen en de poriën te sluiten.

Op de dag van de Spray Tan
‘s Ochtends kunt u gewoon douchen, maar gebruik hierbij geen uitdrogende zeep óf douchecreme waar olie in zit. Draag geen make-up (uitgezonderd mascara), bodylotion, parfum en/of deodorant naar de behandeling. Het is mogelijk dat de tanning lotion hierdoor niet goed pakt en/of vlekt! Om verkleuring van uw nagels te voorkomen is het handig om uw nagels van tevoren te lakken. Mocht dit niet gebeuren hebben wij in de salon ook een beschermende crème,

Dresscode
Tijdens de Spray Tan behandeling kunt u zelf beslissen wat uw aan wilt. Wilt u een bikini of een zwembroek aan, dan kan dat gerust of gebruik donker ondergoed. Wilt u geen bandjes zien, maar vindt u het toch moeilijk om halfnaakt te staan? Houd dan gewoon je bikinitop of (strapless) bh aan en doe de bandjes omlaag.

** Tip; Breng bij regenachtig weer een paraplu mee!

Nabehandeling Spray Tan
Direct na de behandeling is het raadzaam om donkere los zittende kleding en ondergoed te dragen, omdat strakke kleding strepen op de huid kunnen veroorzaken en de tanning lotion nog iets kan afgeven. Ondanks dat u direct een mooi gebruinde teint heeft, zult u optimaal resultaat hebben na circa 24 uur wanneer de DHA geheel in de bovenste huidlaag is ingetrokken. Vermijd transpiratie (dus ook sporten) tot na de eerste douche. Na 8 uur mag u weer douchen, hierbij zal een lichtbruine verkleuring van het water zichtbaar zijn, dit is het overtollige DHA dat niet in uw huid is ingetrokken. De bruine kleur blijft meestal 6 tot 10 dagen zichtbaar, afhankelijk van uw huidtype en verzorging. Om de kleur zo lang mogelijk te behouden adviseren wij u om tijdens de douche een hydraterende douchegel te gebruiken en u na het douchen uw zelf in te smeren met een extra hydraterende bodylotion.

FAQ

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van te voren kan ik het beste Spray tan boeken?
Voor het beste resultaat, is het het beste om drie dagen voor de bruiloft een spray tan plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.

Wat is DHA?
DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid, waardoor deze bruin kleurt.

Is spray tanning geschikt voor mensen die moeilijk bruin worden of zonne-allergie hebben?
Ja, er is voor elke huidtype een geschikte bruiningsvloeistof ontwikkeld.
** De spray wordt afgeraden bij wondjes, psoriasis en eczeem.
** Ben je zwanger, dan doen wij geen spray tanning.

Hoe lang blijft mijn bruine kleur?
Afhankelijk van voorbereiding, huidtype en verzorging blijft het resultaat gedurende 6 tot 10 dagen zichtbaar, hierna kan de Spray Tan desgewenst worden herhaald.

Geeft de spray af op mijn kleding?
Het kan voorkomen dat de vloeistof iets afgeeft. Deze vlekken zijn eenvoudig uitwasbaar op 30 graden.
Wij adviseren om losse, donkere kleding te dragen na een behandeling.

Kan ik na het gebruik van spray in de zon?
In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.

In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Is dit product schadelijk voor mijn huid?
De werkzame stof DHA is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), Health Canada en EU lidstaten. DHA is een niet-giftige, natuurlijke stof. Sunless tanning met DHA wordt onder andere ook aangeraden door de Amerikaanse Huidkanker Organisatie, de Amerikaanse Dermatologische Academie, de Amerikaanse Kanker Vereniging, en de Amerikaanse Medische Vereniging. Vita Liberata tanning vloeistof is ontwikkeld door specialisten om een natuurlijke, egale bruine teint te creëren. De speciale mix van natuurlijke ingrediënten geven je een vlekkeloze gebruinde kleur. De concentratie DHA in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3% – 5%. Dat percentage is bij spray tanning veel hoger, namelijk 8% – 15%.

Na hoeveel dagen kan ik weer een spray tan behandeling ondergaan?
Voor een optimaal resultaat kan na 6 á 7 dagen de behandeling worden herhaald.

Word ik oranje van spray tanning?
Nee, u wordt niet oranje! De spray vloeistoffen zijn de laatste jaren ver doorontwikkeld en zijn van uitstekende kwaliteit. Er zijn verschillende vloeistoffen beschikbaar, voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit geadviseerd dan voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

Mocht u vraag er niet tussen staan neem dan gerust contact met ons op.