Heb jij ook zo’n zin in de zon? Zo geniet je er straks nog meer van, zonder gevaar op verbranding.

  • Laat je huid voorzichtig wennen aan de zon. Wees extra alert op verbranding als je huid nog weinig zon heeft gezien.
  • Bij zonbescherming denk je waarschijnlijk als eerste aan een zonnecrème met factor, maar ook het dragen van UV-werende kleding, een zonnehoed en een zonnebril met UV-werende glazen is verstandig.
  • En over zonnebrandcrème gesproken: kies er een met een voor jouw huidtype geschikte factor (zie de tips hieronder) en breng deze een halfuur voordat je de zon in gaat aan op de onbedekte huid.
  • Ook als je al een bruin kleurtje hebt gekregen door de zon is het slim om een zonnebrandcrème aan te brengen.
  • Herhaal het insmeren elke 2 uur of vaker na transpireren, zwemmen of afdrogen. Voor je gezicht adviseren wij de LOOkX Sun protector powder SPF 20. Elk uur even afpoederen, en je huid blijft goed beschermd en bovendien mooi mat.
  • Ga niet uitgebreid zonnen tussen 12 en 15 uur, dan is de zon op haar felst. Een lunchwandeling van 15-30 minuten is juist wel gezond, voor de aanmaak van voldoende vitamine D.
  • Zoek op tijd de schaduw op. Dan vangt je huid minder UV-straling op.
  • Let op de zonkracht, ofwel de hoeveelheid UV-straling die het aardoppervlak bereikt. Hoe sterker de zonkracht, hoe groter de kans op verbranding. De zonkracht kan variëren van 1 tot 10. Deze waarden zijn internationaal. In bijvoorbeeld Spanje is de zonkracht veel sterker dan in Nederland. De zonkracht komt in Nederland bijna nooit boven 7 en is het sterkst in de zomer en tussen 12 en 15 uur ’s middags. ’s Zomers meldt het weerbericht soms de zonkracht, maar je kunt er ook online achter komen: KNMI.nl geeft de verwachte zonkracht voor Nederland en de rest van de wereld, RIVM.nl de zonkracht van het moment.

Bron: www.KWF.nl

UVB én UVA

De SPF (Sun Protection Factor) in een zonbescherming zegt iets over de mate waarin je huid beschermd wordt tegen de verbrandende kracht van UVB-straling. Maar het filteren van UVA-stralen is net zo belangrijk, want die zorgen voor huidveroudering. Beide kunnen bovendien huidkanker veroorzaken – vandaar dat ook de huid die niet (snel) verbrandt beschermd moet worden. De meeste zonformules op de Nederlandse markt bevatten UVA- en UVB-filters (vaak ‘broad spectrum’ bescherming genoemd), maar scan voor de zekerheid even de verpakking. Vooral in het buitenland, waar UVA-bescherming nog niet zo vanzelfsprekend is.

De juiste factor voor jouw huid

Huidtype 1 (zeer licht, verbrandt snel, bruint amper) SPF 30-50
Huidtype 2 (licht, verbrandt vrij snel, bruint langzaam) SPF 20-30
Huidtype 3 (vrij licht, verbrandt niet snel, wordt makkelijk bruin) SPF 20-30
Huidtype 4 (iets getint, verbrandt vrijwel nooit, bruint snel) SPF 20
Huidtype 5 (donker, verbrandt nooit) SPF 15
Kinderen tot 16 jaar (ongeacht het huidtype) SPF 30-50

 

BEACH BAG SUMMER PROMOTION

Deze te gekke beach bag kan straks naast jouw strandstoel staan! Je krijgt hem GRATIS bij aankoop van een van de speciale summer sets in onze salon, zolang de voorraad strekt. Zien we je snel?